Gå direkt till innehåll
Götene
Götene

Pressmeddelande -

Hero Group säljer tillgångar och mark i Götene till Arla

Hero Group meddelar idag att man säljer delar av sina fabrikstillgångar och mark i Götene, till det globala mejeriföretaget Arla.

Försäljningen av tillgångar och mark kommer efter att bolaget beslutat att stänga produktionen vid anläggningen i Götene. Beslutet fattades på grund av förändrade marknadskrafter med lägre konsumtion och lägre barnafödslar samt minskad efterfrågan från Kina, vilket har lett till minskad efterfrågan av modersmjölksersättning. Koncernen har även ett nytt strategiskt fokus på färre kärnkategorier.

-Försäljningen av tillgångar och mark till Arla var logisk eftersom mejeriföretaget är nära granne och driver sin produktionsanläggning precis intill Heros anläggning. De två företagen har ett affärssamarbete som sträcker sig över många decennier, säger Andrea Takacs, SVP Supply Chain Excellence Hero Group.

-Det har varit ett svårt beslut för oss att flytta vår produktion från Götene. Hur smärtsamt det än är så vet vi att det är nödvändigt för att förbli konkurrenskraftiga i de kategorier vi verkar inom, säger Takacs.

Äganderätt till anläggningen förväntas övergå till Arla i början av fjärde kvartalet i år. Det innebär att Hero Group kommer att fortsätta att bedriva verksamhet på anläggningen fram till dess att överföringen och flytt av produktionen kan slutföras, vilket förväntas ske i slutet av januari 2025.

Produktion av Semper Välling och Gröt kommer att fortsätta med samma recept, smak och kvalitet på andra av Heros produktionsanläggningar. Även BabySemp kommer att tillverkas med samma recept innehållande MFGM (Milk fat globule membrane) som tidigare.

Semper kommer fortsatt finnas kvar i Norden med en stark personalstyrka i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors.

För mer information:

Semper Nordic
Anne Lindfeldt, Corporate Communications Manager

070 2761035

Anne.lindfeldt@semper.se

Hero Group
Stephen Chetcuti, Corporate Communications Director

+41 79 616 1467

stephen.chetcuti@hero.ch

Ämnen


Om Hero Group
Hero Group är ett internationellt livsmedelsföretag med fokus på näringsrika livsmedelsprodukter. Företaget grundades 1886 i Lenzburg, Schweiz, där huvudkontoret ligger än idag. Huvudkategorier inom Hero Group är barnmat, vegetabiliska pålägg och hälsosamma mellanmål. Kategorierna kompletteras av verksamhet inom modersmjölksersättning och andra specialiteter. Koncernen, som lever efter sitt uppdrag och vision om att bevara det goda från naturen. Produktportföljen består av flera välkända internationella och lokala varumärken. År 2022 genererade koncernen intäkter på 1,2 miljarder CHF. Sedan 2006 ingår Semper AB i den internationella livsmedelskoncernen Hero Group, som har drygt 4 000 medarbetare i 19 länder. Läs mer: www.hero-group.ch

Kontakter

Anne Lindfeldt

Anne Lindfeldt

Presskontakt Head of Corporate Communication Nordics at Semper AB Nordisk Kommunikations Chef Semper AB +46 70-2761035

Relaterat innehåll

Godare matvanor

Om Semper AB:
Det välkända varumärket Semper borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper AB ledande aktör i Norden inom barnmat, modersmjölksersättning och hälsosamma snacks. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggningen finns i Götene. Semper AB har ca 300 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 1,5 miljarder SEK. Företaget ingår i den internationella livsmedelskoncernen Hero Group. Läs mer på www.semper.se

Om Hero Group:
Sedan 2006 ingår Semper AB i den internationella livsmedelskoncernen Hero Group, som har drygt 4 000 medarbetare i 19 länder. Företaget grundades 1886 i Lenzburg, Schweiz, där huvudkontoret fortfarande ligger. Inom Hero Group är huvudkategorier barnmat & modersmjölksersättning, sylt och marmelad samt hälsosamma snacks. Produktportföljen består av flera välkända internationella och lokala varumärken. Missionen för Hero Group är “conserving the goodness of nature”. Läs mer på www.hero-group.ch

Semper AB

Löfströms allé 5
172 22 Sundbyberg